כדורי עוף מטוגנים בציפוי שומשום שחור לבן
מרכיב עיקרי // פרגיות טחונות
מרכיבים:
750 גרם פרגיות טחונות
1 בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר טרי קצוץ דק
1 ביצה
2 כפות רוטב סויה
3 כפות קורנפלור
לפי הטעם מלח ופלפל שחור טחון טרי
מעט אבקת צ׳ילי חריף
לציפוי:
חצי כוס גרגירי שומשום לבן
חצי כוס גרגירי שומשום שחור
הכנה:
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומקררים כשעה.
מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורי עוף קצת יותר קטנים מכדורי פינג - פונג.
מערבבים את שני סוגי השומשום ומפזרים אותם על צלחת שטוחה.
טובלים את הכדורים בצלחת השומשום ומגלגלים אותם כך שהם יהיו מצופים לגמרי.
מטגנים אותם בשמן עמוק וחם כשלוש - ארבע דקות.
מגלגלים אותם תוך כדי הטיגון עד שהשומשום שחום מעט.
להגשה: משפדים כל שלושה כדורים על שיפוד במבו ומגישים עם רוטב סויה חריף.