מתכונים

מרכיב עיקרי // שייטל פרוס מרכיבים:500 גרם שייטל פרוס6 פילה אנשובי קצוץ דקכף צלפים במלח, שטופים היטב, סחוטים וקצוצים3 כפות בצל סגול קצוץ דקרבע כוס שמן זית1 קליפת לימון מגורדת דקמעט טבסקו ירוק4 כפות עירית קצוצהלפי הטעם: מלח גס, פלפל שחור גרוסהכנה:חותכים את השייטל הפרוס לרצועות דקות ואחר כך לקוביות קטנות. מערבבים את כל החומרים בקערה, למעט העירית, טועמים ומתקנים תיבול.מחלקים למנות אישיות (על טוסטים או על עלי אנדיב), מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים.

קרא עוד

מרכיב עיקרי // פרגיות מרכיבים:6  נתח פרגית שלמים, עם העור2  כפות שמן2  בצלים ירוקים קצוצים דקלמשרה: 2 כפות רוטב סויה בהיר2 כפות רוטב סויה כהה3 כפות מיריןכף דבשכפית שמן שומשוםכפית אבקת שוםכף ג׳ינג׳ר מגורד בפומפייה דקהעוד צריך:כף פלפל שחור גרוסכף מלח גסהכנה: מערבבים את חומרי המשרה בכלי רחב, מערבבים לתוכה את נתחי הפרגית ומשרים למשך מספר שעות.מוציאים את הנתחים מהמשרה ומייבשים אותם לגמרי בעזרת מגבת נייר.שמים 2 כפות שמן במחבת טפלון רחבה וכשהוא חם, מכניסים פנימה את הנתחים עם צד העור כלפי מטה. מניחים על הנתחים נייר אפיה, עליו מניחים מחבת גדולה נוספת ועליה משקולת כל שהיא. צורבים את הנתחים...

קרא עוד

מרכיב עיקרי // סיטנה/ אנטריקוט/ פריים ריב/ פיקניהנתחיל מעצה קטנההעצה החשובה ביותר על מנת לצלוח  הכנת רוסטביף היא לקנות סוף סוףמדחום לבשר (יש בחנות!)הקץ לחרדות בעניין דרגת העשייה מגיע.  מד החום לבשר פותר בפשטות את הבעיה ומאפשר לצלות רוסטביף (ולא רק) באופן מושלם, בדיוק בדרגת הצליה האהובה עליכם ובהצלחה רבה.מרכיבים:1  נתח סינטה / אנטריקוט / פריים ריב / פיקניה (במשקל של 2 ק״ג)3 כפות עלי רוזמרין3 כפות עלי תימין-   שמן זיתלפי הטעם: מלח ופלפל שחור גרוסהכנה: מוציאים את הנתח מהמקרר כשעה לפני ההכנה.מורחים את הנתח בשמן הזית והתבלינים. צורבים את הנתח, באחת משתי האפשרויות הבאות: שמים על רשת התנור כאשר הנתח...

קרא עוד