מתכון לזרוע
רכיבים
1 קילו שריר הזרוע (מס' 8) חתוך לקוביות גדולות
4 שיני שום כתושות
2 כוסות (480 מ"ל) מים
2 כפות סילאן
כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבשר כדקה מכל צד (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים מים, שום כתוש, סילאן, מלח, פלפל שחור ומכסים את הסיר. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 2.5-3 שעות, עד שהבשר מתרכך (יש לוודא שהתבשיל לא מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים).
טיפים והערות
*מומלץ להניח לתבשיל לנוח בסיר מכוסה כשעה לפחות לפני ההגשה.
*ניתן להכין בסיר לחץ. זמן הבישול – 55 דקות מרגע שהסיר שורק.